30.09.2020

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Για το κέικ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C και λαδώνουμε και πασπαλίζουμε μεκακάομια φόρμα (φόρμα για κέικ χωρίς τρύπα).

  • Έπειτα, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, το ηλιέλαιο, το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξινόγαλο και χτυπάμε ξανά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  • Εκτέλεση για την επικάλυψη: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα το κακάο, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και βράζουμε για 1 λεπτό.

  • Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά Έπειτα, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

08/01/20 15:41

Υγιεινό κέικ σοκολάτας με γλάσο αβοκάντο

Για το σοκολατένιο γλάσο με αβοκάντο: Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα. Βάζουμε το γλάσο στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε. Για το κέικ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C και λαδώνουμε...

Sigmalive Cooking ·

Υγρό κέικ σοκολάτας

Εκτέλεση για το κέικ: Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη σόδα, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Έπειτα, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, το ηλιέλαιο, το αυγό, το εκχύλισμα...

Sigmalive Cooking ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook