12.04.2021

  • Χριστόδουλος Κ. Γιαλλουρίδης Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Διευθυντής Κέντρου Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία Πάντειο Πανεπιστήμιο

  • Είναι κατά ταύτα γνωστή η ρήση του, ο οποίος αποφθεγματικά δήλωσε Εάν η Τουρκία εισέλθει εις το φρενοκομείο, θα την ακολουθήσουμε και ημείς.

  • Η φράση αυτή, σε συνάρτηση με την προσωπικότητα του Γεωργίου Παπανδρέου, συνέστησε μεγίστου βαθμού αποτροπή, η οποία διαδήλωνε αξιοπιστία ικανότητας και θέλησης της ελληνικής κυβέρνησης να αντιδράσει ενόπλως στους τουρκικούς σχεδιασμούς.

  • Σημειώνεται πως η τουρκική επιθετικότητα ενδυναμώνεται και κλιμακώνεται στη διάρκεια όλων των τελευταίων δεκαετιών, όπου και αναπτύσσει εμφανείς και διαδηλωμένες αναθεωρητικές στοχεύσεις όσο η ελληνική αποτροπή δεν προβάλλεται κατά τρόπο αξιόπιστα ισχυρό και διαρκή.

09/06/19 18:13

Ηγέτη ψυχογράφημα: Η οπτική της Άγκυρας

Το ψυχογράφημα του ηγέτη αποτελεί απαραίτητο εργαλείο της πολιτικής και δομική συνιστώσα προβολής εθνικής στρατηγικής μιας χώρας, που διεκδικεί ρόλο και θέση στο διεθνές σύστημα, ακριβώς με την έννοια της ικανότητας να είναι αποφασιστική και αποτελεσματική στις πολιτικές...

sigmalive cyprus ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook