19.01.2022

  • Τα τεμάχια δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης έχουν παραχωρηθεί στην κοινοπραξία των ExxonMobil, Total και ΕΛΠΕ, μέσω διεθνούς διαγωνισμού που προκηρύχθηκε στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, έπειτα από αίτημα του σχήματος των τριών εταιρειών.

  • Το οικόπεδο του Ιονίου βρίσκεται βόρεια της Κεφαλονιάς και δυτικά των νησιών Λευκάδας και Κέρκυρας, ενώ ο διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρησή του προκηρύχθηκε τον Αύγουστο του 2017.

  • Η κοινοπραξία των Repsol (50%, operator) και ΕΛΠΕ (50%), η οποία ήταν η μόνη που υπέβαλε προσφορά, ανακηρύχθηκε επιλεγείσα αιτούσα τον Σεπτέμβριο του 2018.

  • Οι θαλάσσιες εκτάσεις στο Ιόνιο καθώς στα δυτικά και νότια της Κρήτης παρουσιάζουν γεωλογικές ομοιότητες με εκτάσεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπισθεί σημαντικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

04/10/19 11:25

Υδρογονάνθρακες - 4 νέες παραχωρήσεις για έρευνα

Στις εν λόγω παραχωρήσεις περιλαμβάνονται τα μπλοκ δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, το τεμάχιο 10 στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, καθώς και το μπλοκ «Ιόνιο». Τα τεμάχια δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης έχουν παραχωρηθεί στην κοινοπραξία των ExxonMobil, Total και ΕΛΠΕ, μέσω...

rikNews ·

Υδρογονάνθρακες - 4 νέες παραχωρήσεις για έρευνα

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook