03.04.2020

  • Ο σταθμός κατασκευάστηκε από μια κοινοπραξία υπό την Emirates Nuclear Energy Corporation (ENEC) των ΗΑΕ και την κορεατική Korea Electric Power Corporation (KEPCO), με εκτιμώμενο κόστος 24,4 δισεκ.δολάρια (22,5 δισεκ.ευρώ).

  • Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (...) στο αποκορύφωμα των προσπαθειών 12 ετών οικοδόμησης, δήλωσε ο Αλκαάμπι στη συνέντευξη Τύπου.

  • Συνεχίζονται οι προσπάθειές μας προκειμένου να ετοιμαστούμε για τα προσεχή 50 χρόνια και να διασφαλίσουμε τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας, πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας των ΗΑΕ.

  • Όταν καταστούν πλήρως επιχειρησιακοί, οι τέσσερις αντιδραστήρες θα μπορούν να παράγουν 5.600 μεγαβάτ ηλεκτρισμού, καλύπτοντας περίπου του 25% των αναγκών των ΗΑΕ, μιας χώρας πλούσιας σε πετρέλαιο.

17/02/20 16:13

ΗΑΕ: Εγκρίθηκε άδεια λειτουργίας του πρώτου αραβικού πυρηνικού σταθμού

«Η Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας (FANR) ενέκρινε τη χορήγηση στην εταιρία Nawah της άδειας λειτουργίας του αντιδραστήρα 1 του σταθμού», δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) Χαμάντ Αλκαάμπι, σε συνέντευξη...

rikNews ·

ΗΑΕ: Εγκρίθηκε άδεια λειτουργίας του πρώτου αραβικού πυρηνικού σταθμού

rikNews

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook