29.09.2022

  • Ερευνητικές γεωτρήσεις εκτιμούν ότι τα αποθέματα του κοιτάσματος Αφροδίτη, το οποίο ανακαλύφθηκε το 2011 εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέρχονται σε 4,5 τρισ.κυβικά πόδια ποιοτικού φυσικού αερίου.

  • Ενδεικτική αυτού η επιτυχία του τερματικού της DP World στη Λεμεσό, το οποίο σήμερα προσφέρει επιβατικές υπηρεσίες και υπηρεσίες εφοδιασμού και τροφοδοσίας στις αγορές της γύρω περιοχής.

  • Ωστόσο, ένα θέμα το οποίο έχει συζητηθεί λιγότερο είναι η προοπτική ανάδειξης της Κύπρου ως ενεργειακού κέντρου στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο.

  • Παράλληλα, άλλες διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες, όπως η Exxon Mobil, έχουν επίσης υποδείξει τη ζώνη πετρελαίου και φυσικού αερίου της DP World Limassol, ως εφοδιαστική βάση στο πλαίσιο των εν εξελίξει γεωτρήσεων.

03/02/19 18:03

Οι προοπτικές του ενεργειακού κλάδου

Καθοριστικής σημασίας η συμβολή της DP World Limassol στη διαμόρφωση του τομέα των υδρογονανθράκων στην Κύπρο Με τη γεωγραφική της θέση στο σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής, η Κύπρος διαθέτει όλα τα φυσικά πλεονεκτήματα που απαιτούνται για να καταστεί...

sigmalive cyprus ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook