28.01.2021

  • Μιλώντας στην εκπομπή του Ρικ ''Πρώτη Ενημέρωση, ο κύριος Οσάτσι υπογράμμισε ότι επιβάλλεται να συγκληθεί η άτυπη πενταμερής, και το Κυπριακό να επιλυθεί στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

  • Κληθείς να σχολιάσει την απαίτηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας για λύση δύο κρατών, ο Ρώσος διπλωμάτης τόνισε πως δεν υπάρχει πουθενά στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών αναφορά για τέτοια μορφή λύσης.

  • Σημείωσε, παράλληλα, ότι η Μόσχα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Κυπριακό, και αναμένει την κάθοδο της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Τζέην Χολ Λουτ, στη Λευκωσία, την προσεχή Δευτέρα.

  • Ο Στανισλάβ Οσάτσι, ανέφερε, ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έχει συζητήσει επαλειμμένα τις αρνητικές εξελίξεις στο Κυπριακό με τον Τούρκο ομόλογό του.

26/11/20 10:16

Η Μόσχα δεν συμφωνεί με την Τουρκία στα βήματα που κάνει στο Βαρώσι

Υπογράμμισε ότι οι έκνομες ενέργειες της Άγκυρας, είναι αντίθετες με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, γεγονός το οποίο δεν υποβοηθά την επίλυση του Κυπριακού.     Μιλώντας στην εκπομπή του Ρικ ''Πρώτη Ενημέρωση", ο κύριος Οσάτσι υπογράμμισε ότι επιβάλλεται να συγκληθεί...

rikNews ·

Η Μόσχα δεν συμφωνεί με την Τουρκία στα βήματα που κάνει στο Βαρώσι

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook