20.07.2019

  • Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, η βενεζουελανή αντιπολίτευση άρχισε την αντεπίθεσή της με μπροστάρη τον μέχρι τότε άγνωστο πολιτικό, Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε Πρόεδρος.

  • Διά στόματος του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, John Bolton, έγινε η ωμή παραδοχή ότι, εάν πάρει τα ηνία της χώρας ο Γκουαϊδό, θα επωφελούνταν οι πετρελαϊκές εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών.

  • Το μήνυμα πίσω από αυτήν την ενέργεια της αντιπολίτευσης ήταν ξεκάθαρο: Ταύτιση της διακυβέρνησης Μαδούρο με τη δικτατορία.

  • Σε αυτό το πολιτικό χάος, πέρα από τις εμφύλιες διαμάχες που λαμβάνουν χώραν, καταγράφεται ανοικτά, πλέον, μια γεωπολιτική αναμέτρηση πάνω από τη Βενεζουέλα μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων, με ηγήτορες τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

10/02/19 18:13

Η μάχη των «γιγάντων»

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΟΣ, ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΥΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Το νέο κεφάλαιο της πολιτικής κρίσης στη Βενεζουέλα, το οποίο πήρε διεθνείς διαστάσεις, άρχισε να γράφεται -καθόλου τυχαία- στις 23 Ιανουαρίου, επέτειο της συντριβής...

sigmalive cyprus ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook