12.07.2020

  • Εξακόσιοι και πλέον επιστήμονες από τις μεσογειακές χώρες παρουσίασαν την έκθεσή τους στη Βαρκελόνη στη διάρκεια συνόδου, στην οποία μετέχουν οι ευρωπαϊκές χώρες και χώρες που είναι στη λεκάνη της Μεσογείου.

  • Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στη λεκάνη της Μεσογείου έφθασε ήδη τον ενάμιση βαθμό Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, ενώ η παγκόσμια μέση αύξηση είναι ένα κόμμα ένας βαθμός Κελσίου.

  • Η αύξηση των θερμοκρασιών θα συνοδεύεται από μείωση των βροχοπτώσεων τις επόμενες δεκαετίες, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τριάντα τοις εκατό σε περιοχές όπως τα Βαλκάνια ή η Τουρκία.

  • Το 2040, σύμφωνα με τη μελέτη τους, η αύξηση αναμένεται να φθάσει τους δύο κομμα δυο βαθμούς ενώ οι καύσωνες θα γίνουν συχνότεροι ή και εντονότεροι.

11/10/19 07:06

Η κλιματική αλλαγή πλήττει ιδιαίτερα τη Μεσόγειο

Εξακόσιοι και πλέον επιστήμονες από τις μεσογειακές χώρες παρουσίασαν την έκθεσή τους  στη Βαρκελόνη στη διάρκεια συνόδου, στην οποία μετέχουν οι ευρωπαϊκές χώρες και χώρες που είναι στη λεκάνη της Μεσογείου. Οι επιστήμονες  αναφέρουν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στη λεκάνη...

rikNews ·

Η κλιματική αλλαγή πλήττει ιδιαίτερα τη Μεσόγειο

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook