27.06.2019

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας κάλεσε σήμερα τους εντατικολόγους να μείνουν εκτός του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ), επικαλούμενο, μεταξύ άλλων, ελλιπή προϋπολογισμό για το ΓεΣΥ.

  • Τα πιο πάνω υποδηλώνουν μια ανατριχιαστική προχειρότητα αλλά και εντυπωσιακή άγνοια, δεδομένου ότι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας καταναλώνουν πάνω από το 20-30% του προϋπολογισμού κάθε νοσηλευτηρίου και εκεί νοσηλεύονται οι πιο βαριά πάσχοντες.

  • Καταλήγοντας, οι εντατικολόγοι ζητούν από την πολιτική ηγεσία όσο και από τα μέλη του ΟΑΥ να ξανασκεφτούν και να αναθεωρήσουν τους σχεδιασμούς και τις πρόνοιες που προωθούνται.

  • Οι πιο κατάλληλα εκπαιδευμένοι ιατροί δε για να φροντίζουν αυτούς τους ασθενείς είναι οι εντατικολόγοι, για τους οποίους δυστυχώς δεν φαίνεται να γνωρίζουν οι ιθύνοντες του ΟΑΥ, σημειώνεται.

03/01/19 18:12

Η Κυπριακή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας καλεί τα μέλη της να μείνουν εκτός ΓεΣΥ

Η Κυπριακή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας αναφέρει ότι με βάση τη μέχρι στιγμής πληροφόρηση και τα τεκταινόμενα σε σχέση με το ΓεΣΥ, έχει διαπιστώσει ότι η εξειδίκευση της εντατικολογίας δεν εμφανίζεται πουθενά στον σχεδιασμό του ΓεΣΥ και μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου,...

rikNews ·

Η Κυπριακή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας καλεί τα μέλη της να μείνουν εκτός ΓεΣΥ

rikNews

Κυπριακή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας: Καλούμε τα μέλη μας να μην συμμετάσχουν στο ΓεΣΥ αν ...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας κάλεσε σήμερα τους εντατικολόγους να μείνουν εκτός του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ), επικαλούμενο, μεταξύ άλλων, ελλιπή προϋπολογισμό για το ΓεΣΥ. Η Κυπριακή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας αναφέρει ότι με...

υγείαnews ·

Κυπριακή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας: Καλούμε τα μέλη μας να μην συμμετάσχουν στο ΓεΣΥ αν ...

υγείαnews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook