01.06.2020

  • Παράλληλα ανακοίνωσε ότι στέλνει στο λιμάνι της Νέας Υόρκης το πλωτό νοσοκομείο Comfort, δυναμικότητας 1.000 κλινών, ενώ ένα δεύτερο πλοίο θα σταλεί στην Καλιφόρνια.

  • Ήδη, ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα κι όταν ρωτήθηκε στην καθημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη αν αισθάνεται πρόεδρος σε περίοδο πολέμου, απάντησε καταφατικά, προσθέτοντας ότι αντιμετωπίζει την κατάσταση ως πόλεμο.

  • Για την ώρα οι άμεσες ανάγκες είναι οι μάσκες, τα γάντια, τα απολυμαντικά κι άλλα είδη καθημερινής χρήσης στα νοσοκομεία, αλλά και οι συσκευές μηχανικής υποστήριξης και οι αναπνευστήρες.

  • Ο Aμερικανός πρόεδρος δεν προέβη τελικά στην ανακοίνωση που είχε προαναγγείλει και αφορούσε ενθουσιώδη νέα από την ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φαρμάκων και Τροφίμων.

19/03/20 00:09

Οι ΗΠΑ λαμβάνουν μέτρα που ίσχυαν σε καιρό πολέμου για αντιμετώπιση του κορoνοϊού

Με προεδρικό διάταγμα το οποίο ίσχυε στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και έκτοτε εφαρμόστηκε στην διάρκεια του πολέμου της Κορέας, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δίδει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση τη δυνατότητα να επιβάλλει σε βιομηχανίες να τροποποιήσουν την παραγωγή τους...

rikNews ·

Οι ΗΠΑ λαμβάνουν μέτρα που ίσχυαν σε καιρό πολέμου για αντιμετώπιση του κορoνοϊού

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook