17.01.2020

  • Δεν αποδεχόμαστε τα συμπεράσματα των ερευνητών, πρόσθεσε, αναφερόμενος στην έκθεση της Επιτροπής Έρευνας του ΟΗΕ για τη Συρία, που δόθηκε επισήμως στη δημοσιότητα την προηγουμένη.

  • Η Επιτροπή Έρευνας, η οποία ιδρύθηκε το 2011 από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, αναφέρεται σε σειρά αεροπορικών επιδρομών του συνασπισμού τον Ιανουάριο στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ.

  • Η Επιτροπή Έρευνας έχει ήδη κάνει λόγο σε πρότερες εκθέσεις της για άλλα πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού που μπορεί να αποτελούσαν εγκλήματα πολέμου.

  • Αποφαίνεται πως υπάρχουν επαρκείς αιτίες να πιστεύουμε ότι οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού ενδέχεται να μην είχαν κάποιον συγκεκριμένο στρατιωτικό στόχο και να μην έλαβαν τις απαραίτητες προφυλάξεις σε αυτή την περίπτωση.

13/09/19 16:44

Οι ΗΠΑ απορρίπτουν τις κατηγορίες του ΟΗΕ για «εγκλήματα πολέμου» στη Συρία

«Επιδεικνύουμε πάρα πολύ μεγάλη σύνεση σε όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις», αντέτεινε ο Τζέφρι ερωτηθείς σχετικά με την κατηγορία αυτή στη Γενεύη, όπου πήγε να συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία, τον Γκάιρ Πέντερσεν. «Δεν αποδεχόμαστε τα συμπεράσματα»...

rikNews ·

Οι ΗΠΑ απορρίπτουν τις κατηγορίες του ΟΗΕ για «εγκλήματα πολέμου» στη Συρία

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook