05.07.2020

  • Η Γκάμπια προσέφυγε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατηγορώντας τη Μιανμάρ για γενοκτονία εναντίον της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Αμπουμπακάρ Ταμπάντου.

  • Υποβάλαμε προσφυγή στο ΔΠΔ βάσει της Σύμβασης κατά της Γενοκτονίας, εξήγησε ο Ταμπάντου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Χάγη, όπου είναι η έδρα του δικαστηρίου.

  • Το μικρό αυτό αφρικανικό κράτος, η πλειονότητα των κατοίκων του οποίου είναι μουσουλμάνοι, κατέθεσε την προσφυγή με τη στήριξη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

  • Το 2017 περισσότεροι από 730.000 μουσουλμάνοι Ροχίνγκια αναγκάστηκαν να διαφύγουν στο γειτονικό Μπανγκλαντές για να γλιτώσουν από τις διώξεις του στρατού της Μιανμάρ, ο οποίος, σύμφωνα με τους ερευνητές του ΟΗΕ, διέπραξε γενοκτονία.

11/11/19 15:52

Η Γκάμπια κατηγορεί την Μιανμάρ για γενοκτονία εις βάρος των Ροχίνγκια

Η Γκάμπια προσέφυγε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατηγορώντας τη Μιανμάρ για γενοκτονία εναντίον της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Αμπουμπακάρ Ταμπάντου. Τόσο η Γκάμπια όσο και η Μιανμάρ έχουν υπογράψει τη Σύμβαση...

rikNews ·

Η Γκάμπια κατηγορεί την Μιανμάρ για γενοκτονία εις βάρος των Ροχίνγκια

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook