29.05.2022

  • Η καταιγίδα μπήκε στην Ονδούρα στην περιφέρεια Παραΐσο (ανατολικά) και αναμένεται να πλήξει το Σαλβαδόρ σήμερα το πρωί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φρανσίσκο Αρχενιάλ, επικεφαλής μετεωρολόγους της πολιτικής προστασίας της χώρας.

  • Αφού ενισχύθηκε πάνω από τα θερμά νερά της Καραϊβικής Θάλασσας, ο Γιώτα έπληξε προχθές Δευτέρα τη Νικαράγουα, ενώ ήταν ακόμα κυκλώνας κατηγορίας 5, της υψηλότερης στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον.

  • Οι καταρρακτώδεις βροχές που φέρνει η Γιώτα πλήττουν περιοχές όπου είχαν ήδη σημειωθεί καταστροφές από προηγούμενο κυκλώνα, τον Ήτα, πριν από δύο εβδομάδες.

  • Με βάση τους ακόμη προσωρινούς απολογισμούς των αρχών, το ακραίο φαινόμενο στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους - ανάμεσά τους δύο παιδιά - στη Νικαράγουα, σε έναν στον Παναμά και σε άλλους δύο στο κολομβιανό αρχιπέλαγος.

18/11/20 09:04

Η φονική τροπική καταιγίδα Γιώτα, πλήττει την Ονδούρα

Η Γιώτα, κυκλώνας που εξασθένησε και πλέον χαρακτηρίζεται τροπική καταιγίδα, μπήκε χθες Τρίτη, αφού άφησε πίσω ήδη τουλάχιστον εννιά ανθρώπους νεκρούς και τεράστιες καταστροφές στην κεντρική Αμερική, ειδικά στη Νικαράγουα, όπου χιλιάδες κάτοικοι είναι αποκλεισμένοι, χωρίς...

rikNews ·

Η φονική τροπική καταιγίδα Γιώτα, πλήττει την Ονδούρα

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook