23.10.2020

  • Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τη θέση ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να μπει σε διάλογο με την Τουρκία για το ζήτημα της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών, εφόσον η αποκλιμάκωση αποδειχτεί συνεπής.

  • Αναφορικά με το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι συζητήθηκαν οι τρόποι επανέναρξης των συζητήσεων Ελλάδας-Αιγύπτου για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για μερική οριοθέτηση ΑΟΖ.

  • Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στη χώρα του και την Ελλάδα.

  • Οι εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο είναι προσχηματικές όταν συνοδεύονται από επιθετικές ενέργειες, τόνισε ο κ. Δένδιας, καλώντας την Τουρκία να εγκαταλείψει την εμπρηστική ρητορική και τις πολιτικές των κανονιοφόρων, όπως είπε.

15/09/20 17:50

Η Ελλάδα αναμένει συνέπεια στην αποκλιμάκωση από την Τουρκία, είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ

Τη θέση ότι η Ελλάδα αναμένει συνέπεια και συνέχεια στο ζήτημα της αποκλιμάκωσης εκ μέρους της Τουρκίας, μετά το πρώτο θετικό βήμα της αποχώρησης του Ορούτς Ρέις, εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά συνάντησή του με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ...

rikNews ·

Η Ελλάδα αναμένει συνέπεια στην αποκλιμάκωση από την Τουρκία, είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook