20.06.2019

  • Αναφερόμενος στο θέμα του φυσικού αερίου, ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε στον Ατλαντικό Συμβούλιο ότι η ε/κ πλευρά δεν είναι υπέρ μιας συνεργασίας και ο πιο σημαντικός λόγος είναι η προσέγγιση της διεθνούς κοινότητας.

  • Το αίτημα αυτό όπως μεταφέρθηκε στην Νέα Υόρκη από τον κ. Οζερσάι είναι σύμφωνα με τον Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν της Αριστερής Κίνησης μια επικίνδυνη, περιπετειώδης και προκλητική προσπάθεια που στοχεύει στην υποκίνηση της έντασης.

  • Ωστόσο υπάρχουν κάποια θέματα όπου η συνεργασία είναι απαραίτητη να γίνει, για παράδειγμα ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία ή την έκδοση κρατουμένων.

  • Σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση συνεργασίας δεν έχει πολιτική στο Κυπριακό, ο Κορκμαζχάν ζήτησε από τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να εκδώσει ανακοίνωση για την θέση του έναντι των αιτημάτων Οζερσάι.

10/01/19 21:43

Οι δύο πλευρές να προχωρήσουν σε συνεργασία χωρίς λύση, προτείνει ο Οζερσάι

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση του «υπουργείου εξωτερικών», ο κ. Οζερσάι στην ομιλία του είπε ότι δεν θεωρεί σωστή προσέγγιση το να αναβάλλονται ή να συνδέονται όλα στην Κύπρο με ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί εδώ και μισό αιώνα. Το να υπάρξει...

rikNews ·

Οι δύο πλευρές να προχωρήσουν σε συνεργασία χωρίς λύση, προτείνει ο Οζερσάι

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook