16.07.2019

  • Σχηματίζουμεμε τα χέρια σας μια τρύπα στο μείγμα, βάζουμετο λάδι και το νερό και ζυμώνουμε.

  • Σε μια μεγάλη λεκάνη αναμειγνύουμε τα άλευρα με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, την μαστίχα και το μέχλεπι.

  • Πλάθουμεμπαλίτσες σε μέγεθος πορτοκαλιού, τις βάζουμεστο ταψί, τις πιέζουμε λίγο με την παλάμη μας, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 1 ώρα.

  • Προθερμαίνουμετον φούρνο στους 180⁰C και ψήνουμετις χαλλουμόπιτες στο ταψί για περίπου 45 λεπτά.

20/06/19 12:24

Η χωριάτικη χαλλουμόπιτα της Κυρίας Λένιας

Σε μια μεγάλη λεκάνη αναμειγνύουμε τα άλευρα με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, την μαστίχα και το μέχλεπι. Σχηματίζουμε με τα χέρια σας μια τρύπα στο μείγμα, βάζουμε το λάδι και το νερό και ζυμώνουμε. Αν δούμε ότι το ζυμάρι μας κολλάει στα δάκτυλα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο...

Sigmalive Cooking ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook