27.01.2020

  • Κείμενο: Στέλλα Μίντζη - Colella Το κομψό έπιπλο, σύμβολο της αστικής τάξης, η μπερζέρα, μετά από 260 χρόνια άλλαξε στυλ.

  • Έγινε ριζοσπαστικά πιο μοντέρνα και, παρά τις ρετρό της νότες, η πολυθρόνα-στάτους μετατράπηκε σε αντικείμενο σύγχρονου ντιζάιν από τα χέρια του Φιλίπ Σταρκ, ο οποίος αποτόλμησε αυτή την αλλαγή.

  • Έτσι γεννήθηκε η πιο ριζοσπαστική σχεδιαστικά έμπνευση του Φιλίπ Σταρκ: ο Ριχάρδος ο 3ος (Richard III) του Τσερούτι Μπαλέρι (παραγωγός του επίπλου), που απογειώθηκε για να κατακτήσει τον κόσμο και τα μουσεία μοντέρνας τέχνης.

  • Θεωρήθηκε η βασίλισσα των καθισμάτων, τόσο για την ιδιωτικότητα που προσέφερε στον φιλοξενούμενό της, αγκαλιάζοντάς τον, όσο για τη δυνατή εικόνα που εξέπεμπε ως διακοσμητικό στοιχείο στα βασιλικά και αστικά σαλόνια.

10/08/19 09:37

Η μπερζέρα που άρεσε στον Πρόεδρο

Κείμενο: Στέλλα Μίντζη - Colella Το κομψό έπιπλο, σύμβολο της αστικής τάξης, η μπερζέρα, μετά από 260 χρόνια άλλαξε στυλ. Έγινε ριζοσπαστικά πιο μοντέρνα και, παρά τις ρετρό της νότες, η πολυθρόνα-στάτους μετατράπηκε σε αντικείμενο σύγχρονου ντιζάιν από τα χέρια του Φιλίπ...

must ·

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook