20.01.2020

  • Πρόκειται για συνέχιση με πιο ‘πολιτισμένα’ μέσα της εθνοκάθαρσης που εφαρμόζει η Τουρκία στα κατεχόμενα από το 1974 λέει ο Πρέσβης.

  • Η Τουρκία όχι μόνο δεν εφάρμοσε την απόφαση του ΕΔΑΔ του 1996, αλλά αντίθετα επέδειξε ιδιαίτερη σπουδή στο να σφετερισθεί την περιουσία της κ. Λοιζίδου, δίδοντάς την δήθεν σε Τουρκοκύπριους πρόσφυγες συνεχίζει ο Πρέσβης.

  • Εξ’ου και στην τελευταία συνάντησή της του Ιουνίου η Επιτροπή Υπουργών δεν αποφάσισε, όπως ήταν η επιθυμία της Τουρκίας, να τερματίσει την επιτήρηση της εφαρμογής της απόφασης, λέει.

  • Πάντως, σύμφωνα με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο, η συνέχεια αναμένεται δύσκολη, καθότι η Τουρκία προσπαθεί έντονα να πείσει με διάφορες μεθόδους τα κράτη μέλη να αποφασίσουν το κλείσιμο της επιτήρησης.

18/07/19 10:44

Η Άγκυρα επενδύει πολιτικό κεφάλαιο για κλείσιμο της Λοϊζίδου

Σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρέσβης χαρακτηρίζει δύσκολη και συχνά άνιση τη μάχη της Λευκωσίας έναντι των τουρκικών μεθοδεύσεων σε μια σειρά από υποθέσεις που χειρίζεται η Μόνιμη Αντιπροσωπείας στο Στρασβούργο, οι οποίες αφορούν τα περιουσιακά δικαιώματα...

rikNews ·

Η Άγκυρα επενδύει πολιτικό κεφάλαιο για κλείσιμο της Λοϊζίδου

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook