01.06.2020

  • Αναλυτικά η Κομισιόν ανακοίνωσε πως αξιολόγησε 1.380 δείγματα από 128 διαφορετικά προϊόντα διατροφής από 19 κράτη μέλη, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το δείγμα δεν αντιπροσωπεύει τη μεγάλη ποικιλία των προϊόντων διατροφής στην αγορά της ΕΕ.

  • - Ένα άλλο 22% των προϊόντων που παρουσιάστηκαν με παρόμοιο τρόπο είχαν διαφορετική σύνθεση: είχαν παρόμοια μπροστινή συσκευασία, αλλά διαφορετική σύνθεση.

  • - Δεν υπάρχει συνεπές γεωγραφικό μοτίβο στη χρήση της ίδιας ή παρόμοιας συσκευασίας για προϊόντα με διαφορετικές συνθέσεις.

  • Βάσει της νέας μεθοδολογίας που αναπτύχθηκε, οι αρμόδιες εθνικές αρχές θα είναι πλέον σε θέση να διεξάγουν την ανάλυση κατά περίπτωση για την εξακρίβωση των παραπλανητικών πρακτικών που απαγορεύονται από την κοινοτική νομοθεσία περί καταναλωτών.

24/06/19 15:31

H Koμισιόν παρουσίασε τα ευρήματα έρευνας για τα προϊόντα διπλής ποιότητας

Αναλυτικά η Κομισιόν ανακοίνωσε πως αξιολόγησε 1.380 δείγματα από 128 διαφορετικά προϊόντα διατροφής από 19 κράτη μέλη, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το δείγμα "δεν αντιπροσωπεύει τη μεγάλη ποικιλία των προϊόντων διατροφής στην αγορά της ΕΕ". Συγκεκριμένα, κατά την Κομισιόν...

rikNews ·

H Koμισιόν παρουσίασε τα ευρήματα έρευνας για τα προϊόντα διπλής ποιότητας

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook