30.06.2022

  • Οι κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Λιβύης υπόγραψαν ένα Μνημόνιο Συνεργασίας για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο Θάλασσα καθώς και μια συμφωνία για την ενισχυμένη ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία.

  • Αυτό το μνημόνιο είναι αυθαίρετο και παράνομο δεδομένου ότι αγνοεί εντελώς το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και τα νόμιμα δικαιώματα άλλων κρατών στην περιοχή, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ευρωομάδα της Αριστεράς.

  • Ειδικότερα, σημειώνει ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το προφορικό σημείωμα της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ με τις καθορισμένες μονομερείς συντεταγμένες, παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

  • Οι αυθαίρετες, παράνομες και απαράδεκτες ενέργειες της Τουρκίας λειτουργούν αρνητικά στις προσπάθειες επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, επισημαίνει η Ευρωομάδα της Αριστεράς.

05/12/19 17:04

H Ευρωομάδα της Αριστεράς καταδικάζει το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης

«Οι κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Λιβύης υπόγραψαν ένα Μνημόνιο Συνεργασίας για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο Θάλασσα καθώς και μια συμφωνία για την ενισχυμένη ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία. Αυτό το μνημόνιο είναι αυθαίρετο και παράνομο δεδομένου ότι αγνοεί...

rikNews ·

H Ευρωομάδα της Αριστεράς καταδικάζει το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook