28.05.2020

  • Η Σοφία Μάλμκβιστ από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου εκφράζει μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση στα νησιά, ιδίως με τα πολλά παιδιά που έχουν συγκεντρωθεί.

  • Η κα ΜακΚαν αναφέρει ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, 73 παιδιά παραπέμφθηκαν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα με προβλήματα ψυχικής υγείας - τρία είχαν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν και 17 είχαν αυτοτραυματιστεί.

  • Το δημοσίευμα επισημαίνει τη σημασία που αποδίδει τόσο η Ελλάδα όσο και το Βερολίνο στην επαναπροώθηση προσφύγων στην Τουρκία, κάτι που συζητήθηκε στην επίσκεψη του κ. Δένδια στη Γερμανία.

  • Το επίπεδο του ανθρώπινου πόνου απλά δεν περιγράφεται, σχολιάζει η κα ΜακΚαν, επισημαίνοντας την αύξηση των κρουσμάτων αυτοτραυματισμού, ακόμα και μεταξύ νηπίων.

19/09/19 11:32

Guardian:Άθλιες συνθήκες διαβίωσης στους καταυλισμούς

«Παιδιά που τα δαγκώνουν σκορπιοί, αρουραίοι και φίδια. Εκατοντάδες υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν μία και μόνη ντουζιέρα. Η δυσωδία από ανθρώπινα περιττώματα δεν είναι ποτέ μακριά. Και οι ελλείψεις τροφίμων γίνονται ο κανόνας», αναφέρει η Σόφι ΜακΚαν από τους Γιατρούς Χωρίς...

rikNews ·

Guardian:Άθλιες συνθήκες διαβίωσης στους καταυλισμούς

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook