19.08.2019

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα (χωρίς να βράσει) και προσθέτουμε λίγο λίγο, σαν βροχή το σιμιγδάλι.

  • Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μία λεία σχετικά πηχτή κρέμα (σαν ελαφριά μπεσαμέλ).

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα και λιώνουμε το βούτυρο που θα χρειαστούμε για το άλλειμα των φύλλων.

  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30-33 εκατοστών και στρώνουμε το πρώτο φύλλο.

29/07/19 12:50

Γιαννιώτικη γαλατόπιτα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα (χωρίς να βράσει) και προσθέτουμε λίγο λίγο, σαν βροχή το σιμιγδάλι. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνέχεια για να μην σβολιάσει, μέχρι να πήξει ελαφρά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από...

Sigmalive Cooking ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook