23.07.2021

  • Οι αντιπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας έλαβαν το λόγο μετά την ομόφωνη υιοθέτηση του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και εξήγησαν την ψήφο τους, στέλνοντας πολιτικά μηνύματα.

  • Ο Rodney Hunter εξέφρασε την απογοήτευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την έλλειψη προόδου στα δύο χρόνια από την Διάσκεψη για την Κύπρο.

  • Διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε, οι οποίες θα εκπληρώσουν τις ελπίδες του κυπριακού λαού, να επανενωθεί η Κύπρος σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως τίθεται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

  • Ο Αμερικανός αντιπρόσωπος χαρακτήρισε το ψήφισμα ως ομόφωνη έκφραση της υποστήριξης το Συμβουλίου Ασφαλείας προς τους ηγέτες, για να αναλάβουν το αναγκαίο πολιτικό ρίσκο και να εμπλακούν ουσιαστικά με αίσθηση επείγοντος.

26/07/19 08:50

Για ακόμη έξι μήνες η θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του καλωσορίζει την υιοθέτηση του ψηφίσματος. Κρίνεται ως σημαντικό το γεγονός ότι στο ψήφισμα επαναβεβαιώνονται όλα τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Κύπρο, καθώς και η βάση λύσης του Κυπριακού της δικοινοτικής,...

rikNews ·

Για ακόμη έξι μήνες η θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook