14.08.2020

  • Αναλυτικά, τα Δυτικά Βαλκάνια έγιναν η πιο ενεργή μεταναστευτική διαδρομή τον Ιούνιο με 2050 ανιχνεύσει , 70% περισσότερο από ό, τι τον Μάιο και σχεδόν τριπλάσιο από τον προηγούμενο χρόνο.

  • Ο αριθμός των μεταναστών που διασχίζουν τα Δυτικά Βαλκάνια έχει αυξηθεί λόγω του υψηλότερου αριθμού ατόμων που είχαν αρχικά φτάσει στην Ελλάδα και της χαλάρωσης των μέτρων COVID19 από τις εθνικές αρχές της περιοχής.

  • Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, υπήρξαν περίπου 200 ανιχνεύσεις παράνομων διαβάσεων τον Ιούνιο στη διαδρομή της Ανατολικής Μεσογείου, αν και αυτός ο αριθμός αναμένεται να είναι υψηλότερος καθώς υπολογίζονται τα τελικά στοιχεία.

  • Κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σχεδόν 9300 μετανάστες εντοπίστηκαν στα σύνορα της ΕΕ στην περιοχή, 73% περισσότερο από ό, τι τους πρώτους έξι μήνες του 2019.

14/07/20 01:03

Frontex: Μείωση στις παράνομες διελεύσεις το α' εξάμηνο

Σύμφωνα με την Frontex, η πτώση ήταν ιδιαίτερα έντονη στις μεταναστευτικές οδούς της Δυτικής και Ανατολικής Μεσογείου. Συνολικά τον Ιούνιο, ο αριθμός των παράνομων διασυνοριακών διαβάσεων ευθυγραμμίστηκε περίπου με τον προηγούμενο μήνα σε περίπου 4500. Αναλυτικά, τα Δυτικά...

rikNews ·

Frontex: Μείωση στις παράνομες διελεύσεις το α' εξάμηνο

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook