03.07.2020

  • ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)- Επιστήμονες και μηχανικοί στις ΗΠΑ, με επικεφαλής Έλληνα μεταδιδακτορικό ερευνητή, ανέπτυξαν ένα καινοτόμο τρανζίστορ ιόντων (φωτογραφία) για χρήση σε βιοηλεκτρονικές συσκευές.

  • Ο Γιώργος Σπυρόπουλος αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και πήρε το διδακτορικό του από το γερμανικό Πανεπιστήμιο Φρίντριχ Αλεξάντερ Ελρλάνγκεν-Νυρεμβέργης.

  • Όλο και συχνότερα, η ιατρική -ιδίως η νευρολογία και η νευροεπιστήμη- βασίζουν τις προόδους τους σε ηλεκτρονικά συστήματα ικανά να προσλαμβάνουν, να επεξεργάζονται και να αλληλεπιδρούν με βιολογικά συστήματα.

  • Αυτά τα βιοηλεκτρονικά συστήματα, τα οποία χρησιμοποιούνται τόσο για την καλύτερη κατανόηση του οργανισμού όσο και για την θεραπεία ασθενειών, χρειάζονται εξαρτήματα που να μπορούν να παρακολουθήσουν τα σήματα του σώματος.

04/03/19 11:15

Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό τρανζίστορ για ιατρικές βιοηλεκτρονικές συσκευές

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)- Επιστήμονες και μηχανικοί στις ΗΠΑ, με επικεφαλής Έλληνα μεταδιδακτορικό ερευνητή, ανέπτυξαν ένα καινοτόμο τρανζίστορ ιόντων (φωτογραφία) για χρήση σε βιοηλεκτρονικές συσκευές. Το νέο τρανζίστορ επιτρέπει την ανίχνευση και την επεξεργασία σε πραγματικό...

υγείαnews ·

Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό τρανζίστορ για ιατρικές βιοηλεκτρονικές συσκευές

υγείαnews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook