21.10.2018

  • ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (ΑΠΕ ΜΠΕ)- Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ έδωσε την έγκρισή της για την κυκλοφορία του πρώτου ψηφιακού χαπιού, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένο ηλεκτρονικό αισθητήρα.

  • Το πρώτο εγκεκριμένο ψηφιακό χάπι, σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης, είναι το αντιψυχωσικό Abilify MyCite, που θα συνταγογραφείται για ασθενείς με σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή και μείζονα κατάθλιψη.

  • Είναι γνωστό ότι σε όλο τον κόσμο εκατομμύρια ασθενείς δεν παίρνουν τα φάρμακά τους με βάση τη συνταγογράφηση των γιατρών, είτε επειδή είναι αμελείς, είτε επειδή δεν θέλουν να τα πάρουν παρά τις οδηγίες.

  • Εξαιτίας αυτής της πρακτικής, πολλοί ασθενείς δεν θεραπεύονται σωστά, με συνέπεια ή φαρμακευτική θεραπεία τους να παρατείνεται ή τελικά να καθιστά αναγκαία την εισαγωγή τους σε νοσοκομείο.

14/11/17 17:43

Έρχεται ο «Μεγάλος Αδελφός» στα φάρμακα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (ΑΠΕ ΜΠΕ)- Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ έδωσε την έγκρισή της για την κυκλοφορία του πρώτου ψηφιακού χαπιού, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένο ηλεκτρονικό αισθητήρα. Με αυτό τον τρόπο, το ίδιο το φάρμακο «μαρτυράει» στο γιατρό ή στους συγγενείς,...

υγείαnews ·

Έρχεται ο «Μεγάλος Αδελφός» στα φάρμακα

υγείαnews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook