08.08.2020

  • Το θέμα των μνημονίων Τουρκίας – Λιβύης κυριάρχησε των συζητήσεων μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια και του Αιγύπτιου ομολόγου του.

  • Με την Αίγυπτο έχουμε κοινή γωνία θεώρησης των περισσοτέρων προβλημάτων, τόνισε ο κ. Δένδιας, μετά τη συνάντηση που κράτησε 45 λεπτά και συνέχισε αμέσως μετά με τις διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

  • Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας, η Ελλάδα και η Αίγυπτος θα επιταχύνουν τις συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών τους κλιμακίων για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών μεταξύ των δύο χωρών.

  • Έχουμε και οι δύο την εντύπωση καταρχήν ότι ο κ. Σάρατζ πιθανότατα στερείται την απαραίτητη νομιμοποίηση για να υπογράψει αυτά τα μνημόνια.

01/12/19 19:15

Επιτάχυνση συζητήσεων για οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου αποφάσισαν οι ΥΠΕΞ

Το θέμα των μνημονίων Τουρκίας – Λιβύης κυριάρχησε των συζητήσεων μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια και του Αιγύπτιου ομολόγου του. «Με την Αίγυπτο έχουμε κοινή γωνία θεώρησης των περισσοτέρων προβλημάτων», τόνισε ο κ. Δένδιας, μετά τη συνάντηση που...

rikNews ·

Επιτάχυνση συζητήσεων για οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου αποφάσισαν οι ΥΠΕΞ

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook