10.07.2020

  • Απευθυνόμενος εκ μέρους της Ομοσπονδίας στη διάδοχο του Κρίστοφερ Πίντσερ στο Foreign Office, ο κ. Καραολής τονίζει αρχικά ότι η Κύπρος είναι στρατηγικός σύμμαχος ασφαλείας της Βρετανίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

  • Σημειώνεται ότι η διασπορά με συνέπεια έχει επιζητήσει μία λύση που θα επανενώνει την Κύπρο στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου και του δικαίου και θεμελιωδών αρχών της ΕΕ.

  • Στη συνέχεια χαρακτηρίζει τραγικό το ότι δεν έχει ακόμα βρεθεί λύση στις αδικίες που έχουν συντελεστεί από την Τουρκία στο νησί της Κύπρου.

  • Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως η Τουρκία κρατά το κλειδί της επανένωσης της Κύπρου και ότι εξακολουθεί να υπονομεύει την επανένωση αντί να την υποστηρίζει, τονίζει η επιστολή.

27/02/20 18:56

Επιστολή για το Κυπριακό προς τη νέα αρμόδια ΥΦΥΠΕΞ του ΗΒ

Απευθυνόμενος εκ μέρους της Ομοσπονδίας στη διάδοχο του Κρίστοφερ Πίντσερ στο Foreign Office, ο κ. Καραολής τονίζει αρχικά ότι η Κύπρος είναι «στρατηγικός σύμμαχος ασφαλείας» της Βρετανίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Στη συνέχεια χαρακτηρίζει «τραγικό» το ότι δεν έχει ακόμα...

rikNews ·

Επιστολή για το Κυπριακό προς τη νέα αρμόδια ΥΦΥΠΕΞ του ΗΒ

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook