08.08.2022

  • Σε επιστολή του ύπατου εκπροσώπου Ζοζέπ Μπορέλ προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, την οποία αποκαλύπτει η εφημερίδα Καθημερινή, τονίζεται ο σεβασμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

  • Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει εκ νέου τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή της Αμμόχωστου και εκφράζει ετοιμότητα να συνδράμει για λύση του Κυπριακού.

  • Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς σε συνέντευξη του στην εφημερίδα, τονίζει πως όσοι κάνουν λόγο για λύση δυο κρατών δεν έχουν λάβει υπόψη τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • Ανέφερει επίσης ότι ύστερα από συναντήσεις που είχε με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Μεβλουτ Τσαβούσογλου διαπιστώνει συναντίληψη των μερών για συζήτηση εφικτών λύσεων κατά την άτυπη πενταμερή διάσκεψη.

31/01/21 12:30

Επιστολή Μπορέλ σε ΥΠΕΞ: Η ΕΕ σέβεται τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Κύπρο

Σε επιστολή του ύπατου εκπροσώπου Ζοζέπ Μπορέλ προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, την οποία αποκαλύπτει η εφημερίδα "Καθημερινή", τονίζεται ο σεβασμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Ψηφίσματα, προστίθεται, τα οποία καλούν τα...

rikNews ·

Επιστολή Μπορέλ σε ΥΠΕΞ: Η ΕΕ σέβεται τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Κύπρο

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook