30.05.2020

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Οι προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, βάσει των οποίων ετοιμάστηκαν οι κρατικοί προϋπολογισμοί του 2016 και 2017, δεν έχουν χαρακτηριστεί ως υπεραισιόδοξες, διευκρινίζει με σημερινή ανακοίνωση το Δημοσιονομικό Συμβούλιο.

  • Αντίθετα, προσθέτει, όπως καταγράφεται και στη Φθινοπωρινή Έκθεση 2016, το Συμβούλιο έχει κρίνει ότι αυτές βρίσκονται εντός αποδεχτών ορίων.

  • Δε θα ήταν συντηρητικό να εκληφθούν ως δεδομένοι οι συγκεκριμένοι ρυθμοί ανάπτυξης και με βάση αυτούς να υιοθετηθούν πολιτικές δημοσιονομικής χαλάρωσης, σημειώνει το Συμβούλιο.

  • Το Συμβούλιο είναι της άποψης ότι αυτό που προέχει, είναι το συντομότερο να προωθηθεί η μείωση του δημόσιου χρέους στο μέγιστο δυνατό βαθμό εξυπακούοντας την πραγματοποίηση πρωτογενών πλεονασμάτων.

20/10/16 12:11

Εντός αποδεκτών ορίων οι προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας

Το Δημοσιονομικό Συμβούλιο διευκρινίζει ότι οι προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, βάσει των οποίων ετοιμάστηκαν οι κρατικοί προϋπολογισμοί του 2016 και 2017, δεν έχουν χαρακτηριστεί ως υπεραισιόδοξες. Αντίθετα το Συμβούλιο,...

offsite ·

Τα μαζεύει για προβλέψεις ΥΠΟΙΚ το Δημοσιονομικό Συμβούλιο

Οι προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, βάσει των οποίων ετοιμάστηκαν οι κρατικοί προϋπολογισμοί του 2016 και 2017, δεν έχουν χαρακτηριστεί ως υπεραισιόδοξες, διευκρινίζει με σημερινή ανακοίνωση το Δημοσιονομικό Συμβούλιο....

διάλογος ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook