21.10.2018

  • Η κυβέρνηση Μέι είναι αντιμέτωπη με την πιθανότητα ανταρσίας από πολλούς βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, οι οποίοι έχουν δηλώσει πως υποστηρίζουν κάποιες από τις τροπολογίες της αντιπολίτευσης.

  • Οι περισσότερες από αυτές τις τροπολογίες αποσκοπούν στο να δώσουν μεγαλύτερο λόγο στο κοινοβούλιο έναντι της εκτελεστικής εξουσίας ως προς την πορεία προς το Brexit.

  • Η συζήτηση επί του κεντρικού νομοσχεδίου για το Brexit θα διεξαχθεί συνολικά για οκτώ ημέρες από σήμερα έως την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα, με τη διάρκειά της κάθε φορά να είναι οκτώ ώρες.

  • Ο λόγος είναι πως σε περίπτωση που οι βουλευτές απορρίψουν την τελική συμφωνία η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί πως τότε η Βρετανία θα βγει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

14/11/17 15:49

Έναρξη εξέτασης του νομοσχεδίου για το Brexit

Πάνω από 400 προτάσεις τροπολογιών έχουν υποβληθεί για το νομοσχέδιο, που έχει ως βασική επιδίωξη να εγγράψει στο βρετανικό δίκαιο το σύνολο της κοινοτικής νομοθεσίας την ημέρα του Brexit, έτσι ώστε να υπάρχει στη συνέχεια χρόνος για τροποποίηση ή κατάργηση των ευρωπαϊκών...

rikNews ·

Έναρξη εξέτασης του νομοσχεδίου για το Brexit

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook