12.04.2021

  • Επιπλέον, φαίνεται να έχει ξεκινήσει η διαδικασία αύξησης των δασμών για ουσιαστικά όλες τις υπόλοιπες εισαγωγές από την Κίνα, οι οποίες εκτιμώνται σε περίπου 300 δισ.δολάρια Η.Π.Α.

  • Για παράδειγμα, αν η Κίνα εξαγγείλει αύξηση των δασμών εισαγωγής αμερικανικών προϊόντων, μια εταιρεία θα μπορούσε να μετατοπίσει την πώληση αυτών των προϊόντων σε άλλη αγορά και να καλύψει την κινεζική ζήτηση μέσω άλλης δικαιοδοσίας.

  • - Χρήση πολλαπλών μονάδων εφοδιασμού κατά περιφέρεια (multi-origin sourcing), ούτως ώστε η εταιρεία να μπορεί να εφαρμόσει γρήγορες αλλαγές στην περίπτωση εισαγωγής νέων δασμών.

  • Η διαχείριση και η μείωση όλων αυτών των απότομων αυξήσεων στις εμπορικές δαπάνες δεν είναι καθόλου εύκολο εγχείρημα για τις επιχειρήσεις.

09/06/19 18:13

Εμπορικός πόλεμος Η.Π.Α. - Κίνας: Στρατηγικές αντιμετώπισης

Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου επιβάλλουν εκατέρωθεν δασμούς στις εισαγωγές Οι Η.Π.Α. και η Κίνα έχουν εμπλακεί σε έναν κλιμακωτό εμπορικό πόλεμο μεταξύ τους, με τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να επιβάλλουν εκατέρωθεν δασμούς στις εισαγωγές. Οι οικονομικές...

sigmalive cyprus ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook