27.02.2020

  • Προηγουμένως κανείς δεν πίστευε πως κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατό, δήλωσε στο BBC ο εκ των επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας καθηγητής Άντριου Σιούελ.

  • Οι Βρετανοί επιστήμονες είχαν ως ερευνητική αποστολή να βρουν μη συμβατικούς και καινούριους τρόπους με τους οποίος το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στον καρκίνο.

  • Εγείρεται η προοπτική μιας κοινής θεραπείας για όλους τους καρκίνους, ένας μόνος τύπος Τ-λεμφοκυττάρου που θα μπορούσε να είναι ικανό να καταστρέφει πολλές διαφορετικές μορφές καρκίνου, πρόσθεσε ο Βρετανός επιστήμονας.

  • Μέχρι στιγμής τα Τ-λεμφοκύτταρα μπορούν να αξιοποιηθούν για την καταπολέμηση συγκεκριμένων μορφών καρκίνου και δη κυρίως καρκίνων του αίματος, δηλαδή όχι καρκίνων που εκδηλώνονται με συμπαγείς όγκους.

21/01/20 14:03

Ελπιδοφόρα ανακάλυψη για θεραπεία του καρκίνου

Σύμφωνα με τη δημοσίευσή τους στην επιστημονική επιθεώρηση Nature Immunology, οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα «Τ-λεμφοκύτταρο» στο αίμα του ανθρώπινου οργανισμού. Τα Τ-λεμφοκύτταρα μπορούν να ελέγχουν τον οργανισμό για να διαπιστώσουν κατά πόσο υπάρχει κάποια απειλή για την...

rikNews ·

Ελπιδοφόρα ανακάλυψη για θεραπεία του καρκίνου

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook