26.05.2020

  • Πώς ο Τύπος καταγράφει τον αγώνα των μαθητών (από τον Απρίλη του 1955 ως τον Απρίλη του 1956) * Ω παιδιά μου, Μπροστά σ’ αυτό το ποίημα μετράει μόνο η σιωπή.

  • Οι μαθητές φαίνεται ότι είχαν αρχικά μεταβεί στον καθεδρικό ναό του Αγίου Θεοδώρου για να τελέσουν δέηση, ενώ στη συνέχεια παρέλασαν με ελληνικές σημαίες δια των οδών της πόλεως ηγουμένων των μαθητριών.

  • Στην εν λόγω απόπειρα φέρονται να είχαν εμπλακεί τρεις μαθητές του Γυμνασίου, ο Ηλίας Κυριακίδης (16 ετών), ο Πανίκος Χαρίτου (17 ετών) και ο Νικόλαος Μαυρονικόλας (17 ετών).

  • Διονύσιος Σολωμός, Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, Σχεδίασμα Α΄ *Φιλόλογος Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου [i] Διαδηλώσεις αναφέρεται ότι έγιναν στο Πολέμι, στη Λάρνακα, στη Λάπηθο και στα χωριά Αυλώνα και Αμπελικού.

30/03/19 11:33

Ελληνικό Γυμνάσιο Πάφου: Ιστορία που γράφτηκε με πέτρες

Πώς ο Τύπος καταγράφει τον αγώνα των μαθητών (από τον Απρίλη του 1955 ως τον Απρίλη του 1956) ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΤΛΕΤΤΟΝ* «Ω παιδιά μου, Μπροστά σ’ αυτό το ποίημα μετράει μόνο η σιωπή». Νικηφόρος Βρεττάκος, «Μικρός τύμβος» (17 Νοεμβρίου 1973) Από εκείνο τον μεταγενέστερο...

ΠαιδείαNews ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook