30.06.2022

  • Και οι δύο εκθέσεις υποβλήθηκαν βάση του νόμου για την ανατολική Μεσόγειο (East Med Act) ο οποίος υπογράφηκε το Δεκέμβριο του 2019.

  • Την ίδια στιγμή υπέβαλε και έκθεση αναφορικές με τις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από την Τουρκία.

  • Περιλαμβάνει επίσης αναφορά ότι οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και ως εκ τούτου δεν αναγνωρίζουν τυχόν θαλάσσιες διεκδικήσεις που έχει ισχυριστεί ή οποιουσδήποτε ισχυρισμούς από την Τουρκία για λογαριασμό της.

  • Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνει ότι παρόλο που δεν αποτελούν όλα τα παραδείγματα που παρατίθενται παρεμβολή στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας να διερευνήσει και να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς πόρους, όλα μαζί, απεικονίζουν αυξανόμενες εντάσεις στην περιοχή.

11/11/20 07:19

Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις τουρκικές παραβιάσεις στην AOZ της Κύπρου

Έκθεση για «τις «παρεμβολές στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας» από τις 19 Απριλίου 2017 μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2020, έδωσε στις Επιτροπές Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και της Γερουσίας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Την ίδια στιγμή υπέβαλε και έκθεση...

rikNews ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook