28.01.2021

  • Δεύτερον, θέλουμε να ενισχύσουμε τις εντολές δύο από τους βασικούς μας οργανισμούς - το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων - έτσι ώστε να είναι κατάλληλοι για τον σημερινό κόσμο.

  • Όπως είπε, πριν από τρεις εβδομάδες, προτείναμε τα πρώτα δομικά στοιχεία αυτής της Ένωσης Υγείας - ένα σταθερό πλαίσιο για την ετοιμότητα της ΕΕ, την επιτήρηση, την αξιολόγηση των κινδύνων, την έγκαιρη προειδοποίηση και την αντίδραση.

  • Τέλος, ανακοινώσαμε τα κύρια στοιχεία της μελλοντικής Αρχής Ανταπόκρισης Υγείας (HERA), που θα προταθούν έως τα τέλη του 2021.

  • Φυσικά, αυτό το πλαίσιο θα χρειαστεί μια αποτελεσματική διακυβέρνηση και συντονισμό μεταξύ των κρατών μελών, της Κομισιόν, των οργανισμών και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, επεσήμανε η Στέλλα Κυριακίδου.

03/12/20 00:51

Έκκληση Κυριακίδου για γρήγορη προώθηση των σχεδιασμών για την Υγεία

Έκκληση για την γρήγορη προώθηση και υλοποίηση με τη συνεργασία των Κρατών Μελών, των σχεδιασμών για την Ευρωπαϊκή Ένωση για την Υγεία, απηύθυνε εκ νέου σήμερα η αρμόδια Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου, κατά την τηλεδιάσκεψη των 27 Υπουργών Υγείας της ΕΕ. Συγκεκριμένα η αρμόδια...

rikNews ·

Έκκληση Κυριακίδου για γρήγορη προώθηση των σχεδιασμών για την Υγεία

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook