20.02.2020

  • Τότε συνολικά 75 πρόσφυγες από την Αιθιοπία, το Ιράκ, το Σουδάν και τη Συρία είχαν ξεβραστεί στην Κύπρο, όταν το σκάφος τους που κατευθυνόταν προς την Ιταλία παρεξέκλινε της πορείας του.

  • Το αρμόδιο βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο, αποφάσισε τον περασμένο Δεκέμβριο να εγκρίνει το αίτημά τους λίγο πριν από την οριστική εξέταση της υπόθεσης από το Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο.

  • Σε προκαταρκτική απόφαση το ίδιο δικαστήριο είχε αποφανθεί τον Ιούλιο του 2017 ότι η Σύμβαση για τους Πρόσφυγες έχει ισχύ στις περιοχές των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο.

  • Ο επικεφαλής των εναγόντων Ταγκ Μπασίρ, από τη Σομαλία, έχει εγκατασταθεί με την οικογένειά του στη Γλασκόβη, δηλώνοντας στην κάμερα του Channel 4 ευτυχισμένος με την ευκαιρία να αρχίσει τη ζωή του από την αρχή.

19/07/19 12:50

Εγκαταστάθηκαν στο ΗB οι πρώτοι πρόσφυγες από τη βάση Δεκέλειας

Στα τέλη του περασμένου έτους, μετά από δικαστική διαμάχη ετών, η βρετανική κυβέρνηση χορήγησε κατ’ εξαίρεση άδεια μόνιμης εγκατάστασης στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου σε 31 μέλη έξι οικογενειών, οι επικεφαλής των οποίων είχαν φτάσει στο έδαφος των βάσεων τον Οκτώβριο...

rikNews ·

Εγκαταστάθηκαν στο ΗB οι πρώτοι πρόσφυγες από τη βάση Δεκέλειας

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook