18.10.2019

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, την ζάχαρη και το αλάτι να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά.

  • Όταν πήξει, αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.

  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί με πινέλο και στρώνουμε 5 φύλλα εναλλάξ(κατά μήκος και κατά πλάτος), βουτυρώνοντας καλά το καθένα.

  • Ψήνουμε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει το φύλλο και να χρυσοψηθεί.

20/09/19 15:30

Εύκολη μπουγάτσα με αφράτη κρέμα και φύλλο κρούστας

Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, την ζάχαρη και το αλάτι να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα και αφήνουμε να σιγοβράσει η κρέμα, για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να πήξει. Όταν πήξει, αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε...

Sigmalive Cooking ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook