06.08.2020

  • Ακολούθως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αντάλλαξε απόψεις με την εκλεγείσα Πρόεδρο κα Ursula von der Leyen σχετικά με τη συμβολή της Επιτροπής στην υλοποίηση των προτεραιοτήτων της ΕΕ όπως παρουσιάζονται στο στρατηγικό θεματολόγιο.

  • Τέλος σε σχέση με τη διεύρυνση, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επανέλθει στο ζήτημα της διεύρυνσης πριν από τη σύνοδο κορυφής ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων στο Ζάγκρεμπ τον Μάιο του 2020.

  • Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επίσης εκφράζει την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής του 2019 για τη δράση για το κλίμα που διοργάνωσε ο ΟΗΕ, ως προς τη φιλοδοξία, τη δράση και την αλληλεγγύη.

  • Η υπαρξιακή απειλή που συνιστά η κλιματική αλλαγή απαιτεί ενισχυμένη φιλοδοξία και αυξημένη δράση για το κλίμα από την ΕΕ καθώς και σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφέρουν οι 28.

18/10/19 20:01

ΕΕ: Συμπεράσματα για διεύρυνση κλιματική αλλαγή και ΠΔΠ

Αναλυτικά τα συμπεράσματα καταγράφουν ότι "κατόπιν παρουσίασης από την Προεδρία, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προέβη σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με βασικά θέματα του επόμενου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου όπως το συνολικό επίπεδο, οι όγκοι των κύριων τομέων πολιτικής, η χρηματοδότηση,...

rikNews ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook