15.12.2019

  • Όμως ούτε 10 ευρωπαϊκές χώρες, σε σύνολο 28, δεν έχουν προσφερθεί να υποδεχθούν μετανάστες, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν μετά το πέρας της χθεσινής συνάντησης, ενώ οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σήμερα.

  • Αργά χθες Τετάρτη μια ομάδα χωρών της ΕΕ είχε προκαταρκτικές συζητήσεις για το σχέδιο, το οποίο στηρίζει και η Γαλλία.

  • Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Λέγκα, σε μια σπάνια κίνηση, θα παραστεί σήμερα στην άτυπη σύνοδο στο Ελσίνκι.

  • Στο παρελθόν η Ιταλία δεχόταν τους περισσότερους μετανάστες, όμως η λαϊκιστική κυβέρνηση στη Ρώμη άρχισε να αντιδρά πέρυσι και να ζητά από άλλες χώρες της ΕΕ να αναλάβουν το μέρος των μεταναστών που τους αναλογεί.

18/07/19 13:38

ΕΕ: Οι υπουργοί Εσωτερικών αναζητούν λύση στο μεταναστευτικό

Ενόψει της άτυπης συνόδου ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ δήλωσε ότι θα ζητήσει «μια προσωρινή συμφωνία» για τη διανομή των μεταναστών που διασώζονται στη Μεσόγειο, ωστόσο εξέφρασε αμφιβολίες για το αν θα επιτευχθεί κάποια συμφωνία σήμερα. Αργά χθες Τετάρτη...

rikNews ·

ΕΕ: Οι υπουργοί Εσωτερικών αναζητούν λύση στο μεταναστευτικό

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook