29.05.2022

  • Η Γερμανία μπορεί να αποδεχθεί τη διαπραγματευθείσα συμφωνία, επιβεβαίωσε η Ούλρικε Ντέμερ, εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, σε συνέντευξη Τύπου, γνωστοποιώντας τη θετική αξιολόγηση της συμφωνίας από το Βερολίνο.

  • Οι πρεσβευτές (των 27) ενέκριναν ομόφωνα την προσωρινή εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2021 της συμφωνίας εμπορίου και συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΕ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, έγραψε σε ένα τουίτ εκπρόσωπος της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ.

  • Μετά την επίσημη έγκριση των 27, το κείμενο θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ έως την Πέμπτη προκειμένου να μπορέσει να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2021.

  • Οι κυβερνήσεις των χωρών μελών αναμένεται να εγκρίνουν και να υπογράψουν τη συμφωνία έως την Τρίτη στις 15:00 (16:00 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε.

28/12/20 20:26

ΕΕ: Εγκρίθηκε η εφαρμογή της συμφωνίας με τη Βρετανία την 1η Ιανουαρίου

Οι εκπρόσωποι των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν σήμερα την προσωρινή εφαρμογή, από την 1η Ιανουαρίου, της συμφωνίας για την περίοδο μετά το Brexit που επιτεύχθηκε ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο, εν αναμονή της έγκρισης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που...

rikNews ·

ΕΕ: Εγκρίθηκε η εφαρμογή της συμφωνίας με τη Βρετανία την 1η Ιανουαρίου

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook