13.08.2020

  • Ενισχύσαμε τα κονδύλια του προϋπολογισμού για το κλίμα κατά μισό δισεκατομμύριο ευρώ με την πρόταση αυτή, διευκρίνισε η Μόνικα Χόλμαγερ, ευρωβουλεύτρια του ΕΛΚ και διαπραγματεύτρια της ευρωβουλής για τον προϋπολογισμό του 2020.

  • Η συμφωνία προβλέπει ακόμη την ενίσχυση της υποστήριξης στους νέους με την αύξηση [των κονδυλίων] του προϋπολογισμού που αφιερώνονται στο [πρόγραμμα] Erasmus+ και στα προγράμματα DiscoverEU, συμπλήρωσε.

  • Χρειάστηκαν τρεις εβδομάδες δύσκολων διαπραγματεύσεων για να καταλήξουν τα μέρη σε αυτή τη συμφωνία, που δίνει μια ένδειξη για τις θέσεις των κρατών στις διαπραγματεύσεις εν εξελίξει για τον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ (2021-2017).

  • Η συμφωνία αυξάνει το επίπεδο των συνολικών υποχρεώσεων στα 168,7 δισεκ.ευρώ και το επίπεδο των πληρωμών στα 153,5 δισεκ.ευρώ το έτος 2020.

19/11/19 10:49

ΕΕ:Αύξηση κονδυλίων για αποτροπή της κλιματικής αλλαγής

«Καταλήξαμε σε συμφωνία», επιβεβαίωσε η φινλανδική προεδρία μέσω Twitter. Το ΕΚ απέσπασε από τα κράτη μέλη μια αύξηση κατά 850 εκατομμύρια σε σχέση με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα διατεθεί για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, την ψηφιακή μετάβαση και...

rikNews ·

ΕΕ:Αύξηση κονδυλίων για αποτροπή της κλιματικής αλλαγής

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook