25.05.2020

  • Αν και σήμερα ο Μηνάς είναι 22 ετών και φοιτητής Ιατρικής, τόσο ο ίδιος όσο και συνολικά ως οικογένεια, αντιμετωπίσαμε διαρκείς δυσκολίες για την επίτευξη απλών στόχων λόγω της δυσλεξίας, η οποία διεγνώσθη αρκετά αργά.

  • * Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας Καθηγητής Πανεπιστημίου Weill – Cornell των ΗΠΑ και Πανεπιστημίου Wenzhou της Κίνας

  • Στην προσπάθειά μου να βρω την κατάλληλη βοήθεια για τον γιο μου, διαπίστωσα ότι οι μέχρι τότε εφαρμοζόμενες διαγνωστικές μέθοδοι ήταν σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικές, υπό τη λογική ότι επηρεάζονται από τον ανθρώπινο παράγοντα.

  • Σκέφτηκα, λοιπόν, πώς θα μπορούσε να αλλάξει το προ-διαγνωστικό, διαγνωστικό και θεραπευτικό πεδίο των μαθησιακών δυσκολιών, αν υπήρχε μια προ-διαγνωστική τεχνική, πιο σύγχρονη και το βασικότερο, αντικειμενική.

22/05/19 12:35

Δυσλεξία: Μια σημαντική διαγνωστική ανακάλυψη

Η μέθοδος διάγνωσης της  δυσλεξίας R.A.D.A.R. (Rapid Assessment for Dyslexia and Abnormalities in Reading - Τάχιστη Αξιολόγηση Δυσλεξίας & Ανωμαλιών της Ανάγνωσης) προέκυψε από την προσωπική βιωματική, μάλλον επώδυνη, εμπειρία μου όταν παρατήρησα κάποια χρόνια πριν ότι ο...

rikNews ·

Δυσλεξία: Μια σημαντική διαγνωστική ανακάλυψη

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook