25.05.2022

  • Ξέρω πως ως λαός πιστεύουμε παραδοσιακά περισσότερο στην πράξη παρά στη θεωρία και μάλιστα περηφανευόμαστε ότι αυτό είναι ένδειξη ότι δεν είμαστε σχολαστικοί αλλά προοδευτικοί.

  • Το θέμα αυτό δεν είναι το ίδιο με άλλα θέματα εισαγωγής εκπαιδευτικής καινοτομίας, για παράδειγμα, μιας διαφορετικής προσέγγισης στη διδασκαλία των Μαθηματικών ή άλλου μαθήματος με διαφορετικό διδακτικό εγχειρίδιο.

  • Είναι πολύ πιο σύνθετο, περίπλοκο και δύσκολο, γιατί αφορά σ’όλες τις πτυχές του εκπαιδευτικού συστήματος και γιατί άπτεται θεμάτων πολιτικών, πολιτιστικών και ηθικών.

  • Σχετική με αυτό είναι επίσης η διευκρίνηση που κάνει η έκθεση των 7 Σοφών ότι ισότητα δεν σημαίνει απόλυτη ομοιομορφία αλλά αναγνώριση της διαφορετικότητας του μαθητικού πληθυσμού και των ατομικών αναγκών (σ.20).

08/04/19 13:38

Δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Κ. ΠΕΡΣΙΑΝΗ* Το θέμα του δημοκρατικού και ανθρώπινου σχολείου τέθηκε επί τάπητος στην Κύπρο επίσημα και πολύ έντονα τον Αύγουστο του 2004, όταν κυκλοφόρησε η Έκθεση των 7 Σοφών με τίτλο Δημοκρατική και Ανθρώπινη Παιδεία στην Ευρωκυπριακή Πολιτεία. Η Έκθεση,...

ΠαιδείαNews ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook