20.06.2019

  • Καθαρίζει τον αέρα του δωματίου από καρκινογόνες χημικές ουσίες ΟΥΣΑΣΙΓΚΤΟΝ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)- Επιστήμονες στις ΗΠΑ τροποποίησαν γενετικά ένα φυτό εσωτερικού χώρου, έτσι ώστε να μπορεί να καθαρίσει τον αέρα του δωματίου από επικίνδυνους ρύπους.

  • Πρόκειται για ένα Πόθο, αναρριχητικό κισσό, ο οποίος χάρη στη γενετική τροποποίησή του, αφαιρεί το βενζόλιο και το χλωροφόρμιο από τον αέρα, δύο ουσίες που έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου.

  • Οι εργαστηριακές μετρήσεις των ερευνητών έδειξαν ότι ο τροποποιημένος Πόθος μέσα σε τρεις μέρες είχε μειώσει κατά 82% το επίπεδο του χλωροφόρμιου στον αέρα και μέσα σε έξι μέρες κατά σχεδόν 100%.

  • Το χλωροφόρμιο βρίσκεται, μεταξύ άλλων, σε μικρές ποσότητες στο χλωριωμένο νερό της βρύσης, ενώ το βενζόλιο αποτελεί συστατικό της βενζίνης.

20/12/18 18:54

Δημιουργήθηκε το πρώτο γενετικά τροποποιημένο φυτό εσωτερικού χώρου

Καθαρίζει τον αέρα του δωματίου από καρκινογόνες χημικές ουσίες ΟΥΣΑΣΙΓΚΤΟΝ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)- Επιστήμονες στις ΗΠΑ τροποποίησαν γενετικά ένα φυτό εσωτερικού χώρου, έτσι ώστε να μπορεί να καθαρίσει τον αέρα του δωματίου από επικίνδυνους ρύπους. Πρόκειται για ένα «Πόθο», αναρριχητικό...

υγείαnews ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook