10.08.2022

  • Προβάλλεται, επίσης, ο ισχυρισμός ότι, λόγω της αδιάλλακτης στάσης της Ελληνοκυπριακής πλευράς, δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί μια περιεκτική λύση στο Κυπριακό.

  • Αναφέρεται, ακόμη, ότι τα Βαρώσια είναι μια κατοικημένη περιοχή - κομμάτι της πόλης της Αμμοχώστου η οποία αποτελεί μέρος της λεγόμενης κυριαρχίας του ψευδοκράτους.

  • Εντέχνως, προβάλλεται και ο ισχυρισμός ότι η κυριαρχία και το έδαφος ανήκουν στο ψευδοκράτος, παρά το γεγονός ότι οι οικοδομές στα Βαρώσια ενδέχεται να ανήκουν σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες.

  • Παράλληλα, προβάλλεται η θέση ότι έφθασε η στιγμή να αλλάξει η κατάσταση στα Βαρώσια και ότι το πλέον αρμόδιο όργανο για να βοηθήσει στο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης είναι η επιτροπή ακίνητης περιουσίας.

20/02/20 16:12

Δικηγορικός σύλλογος Τουρκίας: Έφθασε η στιγμή να αλλάξει η κατάσταση στα Βαρώσια

Στο κοινό ανακοινωθέν των συμμετεχόντων, προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι αποτελεί μεγάλο στρατηγικό λάθος, το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχθηκε ως μέλος της - την 1η Μαίου του 2004, την Κύπρο χωρίς να προηγηθεί συμφωνία με τους Τουρκοκυπρίους. Προβάλλεται, επίσης, ο ισχυρισμός...

rikNews ·

Δικηγορικός σύλλογος Τουρκίας: Έφθασε η στιγμή να αλλάξει η κατάσταση στα Βαρώσια

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook