24.08.2019

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Τα 70 ποιήματα της ανθολογίας επιλέχθηκαν από 11 συλλογές, την πλειοψηφία των οποίων εξέδωσε ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης στην Αθήνα, από το ντεμπούτο του, το 1961, μέχρι το πιο πρόσφατο έργο του, το 2017.

  • Στην εισαγωγική μελέτη, ο καθηγητής νεοελληνικής λογοτεχνίας Θεοδόσης Πυλαρινός, προσεχτικός παρατηρητής των κυπριακών γραμμάτων, αναλύει κάθε συλλογή του, επισημαίνοντας την εξέλιξη της θεματικής και του ποιητικού του λόγου μέσα στον χρόνο.

  • Η έκδοση προσφέρει στον αναγνώστη όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη συνάντηση με αυτόν τον σπουδαίο ποιητή της Κύπρου.

  • Ένας εκτεταμένος χρονολογικός πίνακας παρουσιάζει τη βιογραφία και την πορεία του, επισημαίνοντας την απήχηση που είχε κάθε έργο του στην αντίληψη των κριτικών και των συγγραφέων που του αφιέρωσαν βιβλία.

20/01/19 12:43

Δίγλωσση έκδοση ποιημάτων Κυριάκου Χαραλαμπίδη στη «Βιβλιοθήκη Κυπριακής Λογοτεχνίας» στη Ρουμανία

ΚΥΠΕ-Το τελευταίο δίγλωσσο βιβλίο που εκδόθηκε, στα τέλη του προηγούμενου έτους, στη συλλογή «Βιβλιοθήκη Κυπριακής Λογοτεχνίας» των Εκδόσεων Meronia, προσφέρει για πρώτη φορά στον Ρουμάνο αναγνώστη που αγαπά την ποίηση μια εκτενή συλλογή έργων ενός από τους σημαντικότερους...

ΠαιδείαNews ·

Δίγλωσση έκδοση ποιημάτων Κυριάκου Χαραλαμπίδη στη «Βιβλιοθήκη Κυπριακής Λογοτεχνίας» στη Ρουμανία

ΠαιδείαNews

Δίγλωσση έκδοση ποιημάτων του Κυριάκου Χαραλαμπίδη

Τα 70 ποιήματα της ανθολογίας επιλέχθηκαν από 11 συλλογές, την πλειοψηφία των οποίων εξέδωσε ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης στην Αθήνα, από το ντεμπούτο του, το 1961, μέχρι το πιο πρόσφατο έργο του, το 2017. Η επιλογή τους, που δεν αποδείχθηκε καθόλου εύκολη υπόθεση, δεδομένης...

rikNews ·

Δίγλωσση έκδοση ποιημάτων του Κυριάκου Χαραλαμπίδη

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook