28.05.2022

  • Καλωσορίζουν επίσης τη μεσολαβητική προσπάθεια του Ζοζέπ Μπορέλ και της Γερμανίας με στόχο την συνέχιση του διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία για το ζήτημα των Θαλασσίων ζωνών.

  • Οι ηγέτες δηλώνουν - σε συνέχεια του άτυπου Συμβουλίου των ΥΠΕΞ (Gymnich) του Αυγούστου - ότι συμφωνούν να εργαστούν για επιπλέον καταλόγους με βάση τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί έως τώρα, με σκοπό να υιοθετηθούν άμεσα.

  • In this respect, we welcome the mediation efforts of the HR/VP and Germany in order to achieve a resumption of the dialogue between Greece and Turkey on the maritime zone issue.

  • We reaffirm our determination to use all adequate means at the disposal of the European Union in response to these confrontational actions.

11/09/20 07:27

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Διάσκεψη MED7: Πλήρης στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο και μήνυμα στην Τουρκία

Στο κείμενο των συμπερασμάτων (Διακήρυξη της Αζαξιό) και στην παράγραφο 6 που αφορά την Ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο, οι ηγέτες εκφράζουν την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα και την Κύπρο για τις επανειλημμένες παραβιάσεις κυριαρχίας και κυριαρχικών...

rikNews ·

Διάσκεψη MED7: Πλήρης στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο και μήνυμα στην Τουρκία

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook