09.12.2019

  • Την περασμένη Δευτέρα, η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπέγραψε τον Τόμο της Ουκρανίας, ο οποίος υπεγράφη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη δύο μέρες πριν, στις 5 Ιανουαρίου 2019.

  • Για εμάς, υπογράμμισε ο Σεβασμιότατος Πάφου, εκείνο που προέχει, είναι να επέλθει η συμφιλίωση στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ανεξαρτήτως του ποιος έχει άδικο και ποιος δίκαιο.

  • Στην απαντητική επιστολή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής, Ιωάννης, επισημαίνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την χορήγηση Αυτοκεφαλίας στη νέα Εκκλησία της Ουκρανίας.

  • Αυτή είναι και η βασική θέση της Εκκλησίας της Κύπρου, διευκρίνισε, ότι πρέπει να γίνει διάλογος και να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αποφευχθεί το σχίσμα.

13/01/19 18:14

Διαρρηγμένος ο «χιτών της ενότητας»

O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ΔΙΕΡΕΥΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΜΙΑΣ ΥΣΤΑΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΟΣΜΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ, ΕΩΣ ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ Θέση...

sigmalive cyprus ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook