20.01.2021

  • Όπως σημείωσε ο ίδιος, οι χώρες που μοιράζονται αυτό το όραμα, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αίγυπτος και το Ισραήλ, μεταξύ άλλων, προωθούν τη συνεργασία μέσω πολυμερών συνεργασιών και πολυ-τομεακών συνεργιών.

  • Σε αυτό το πλαίσιο, ανέδειξε τη σημασία της ίδρυσης του οργανισμού “East Med Gas Forum”, αλλά και της συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού EastMed ως ενός αναπτυξιακού έργου μεγάλης κλίμακας στην περιοχή.

  • Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, οι Τουρκοκύπριοι είναι “θύματα της τουρκικής ατζέντας”, υποστήριξε ο κ. Δένδιας.

  • Η απάντηση θα μπορούσε να είναι θετική, κατέληξε ο κ. Δένδιας, αν η Τουρκία εγκαταλείψει τη διπλωματία των κανονιοφόρων και των τετελεσμένων και συμμορφωθεί με τη διεθνή νομιμότητα.

24/11/20 18:56

Δένδιας - Economist: Δεν υπάρχει χώρος αμοιβαίας κατανόησης αν η Τουρκία συνεχίσει τις προκλήσεις

Συμμετέχοντας στη θεματική του συνεδρίου «Ενεργειακή διπλωματία σε ταραγμένους καιρούς», ο κ. Δένδιας υπογράμμισε τον αποσταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει στην περιοχή η Άγκυρα, η οποία χρησιμοποιεί το ζήτημα των ενεργειακών πόρων ως μέσο «για να προωθήσει φιλοδοξίες...

rikNews ·

Δένδιας - Economist: Δεν υπάρχει χώρος αμοιβαίας κατανόησης αν η Τουρκία συνεχίσει τις προκλήσεις

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook